Hoe werkt het?
Digitale rouwkaart

Maak een digitale rouwkaart

UitvaartCompact biedt u de mogelijkheid een digitale rouwkaart te maken (in MS Word) op A4-formaat. Deze kunt u vervolgens uitprinten en/of (digitaal) verzenden naar de nabestaanden van uw overleden dierbare. Volg de stappen.

Stap 1: kies een kaart
Klik op de kaart van uw keuze bij het uitvaartpakket (Basis of Essentie) dat u heeft geregeld. De kaart wordt nu geopend in het programma MS Word of staat klaar om te openen, helemaal onderin uw scherm.

Stap 2: wijzigen
Pas nu de teksten aan. In rode letters staat aangegeven welke tekst hier dient te staan. Klik op de tekst die u wilt aanpassen. Er verschijnt een kader om de tekst. (Gezien de grootte van het bestand kan dit even duren.) Binnen dit kader kunt u de tekst wijzigen, aanvullen en verwijderen. Verwijder ook de rode tekst.
Is het kader te klein? Vergroot het met de grijze vierkantjes in het kader.

Stap 3: opslaan
Sla het bestand nu op (via ‘Start’ –> ‘Opslaan als’) op uw computer als Word-document (deze instelling is standaard).
Wilt u de kaart digitaal versturen? Dan adviseren wij uw rouwkaart tevens op te slaan als PDF-bestand. Op die manier is het bestand makkelijker te delen en kan men niets aan de kaart wijzigen.
Opslaan als PDF werkt als volgt: Ga naar ‘Start’ –> ‘Opslaan als’ en bij ‘Opslaan als’ (onderaan in het opslaan-scherm, in de balk onder de titel van het document) en kies voor de bestandsindeling ‘PDF’.

Stap 4: verzenden
Wilt u de kaart printen? Kies dan voor ‘Start’ –> ‘Afdrukken’. Vervolgens kunt u de door u gemaakte rouwkaart aan de nabestaanden overhandigen of per post toesturen.
Wilt u de kaart digitaal doorsturen? Voeg dan de rouwkaart als bijlage toe aan een e-mail deel deze bijvoorbeeld via Facebook. Let wel op dat u dan het PDF-bestand kiest en niet het Word-bestand (Zie stap 3).

UitvaartCompact Basis (in Word)

Digitale rouwkaart bloemen  Digitale rouwkaart Boot  Digitale rouwkaart Stenen

UitvaartCompact Essentie (in Word)

Digitale rouwkaart Bloemen Essentie  Digitale rouwkaart Boot Essentie  Digitale rouwkaart Stenen Essentie

Voorbeeld rouwkaart
Basis (pdf)

Voorbeeld rouwkaart Bloemen Basis

Voorbeeld rouwkaart
Essentie (pdf)

Voorbeeld rouwkaart stenen Essentie

Hulp nodig?
Wij zijn nu bereikbaar!
Bel 0800 – 580 75 75
E-mail ons
Terugbelverzoek
X
E-mail ons

Heeft u een vraag of is iets niet geheel duidelijk? Vul onderstand formulier in en wij komen er zo spoedig mogelijk bij u op terug.


X
Terugbelverzoek

Wilt u één van onze medewerkers spreken? Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Naam
Telefoonnummer