Hoe werkt het?
Digitale rouwkaart

Maak een digitale rouwkaart

Bij een PC UitvaartCompact pakket heeft u de mogelijkheid een digitale rouwkaart te maken (in MS Word) op A4-formaat. Deze kunt u vervolgens uitprinten en/of (digitaal) verzenden naar de nabestaanden van uw overleden dierbare. Volg de stappen.

Stap 1: kies een kaart
Klik op de kaart van uw keuze bij het uitvaartpakket (Basis of Basis+) dat u heeft geregeld. De kaart wordt nu geopend in het programma MS Word of staat klaar om te openen, helemaal onderin uw scherm.

Stap 2: wijzigen
Pas nu de teksten aan. In rode letters staat aangegeven welke tekst hier dient te staan. Klik op de tekst die u wilt aanpassen. Er verschijnt een kader om de tekst. (Gezien de grootte van het bestand kan dit even duren.) Binnen dit kader kunt u de tekst wijzigen, aanvullen en verwijderen. Verwijder ook de rode tekst.
Is het kader te klein? Vergroot het met de grijze vierkantjes in het kader.

Stap 3: opslaan
Sla het bestand nu op (via ‘Start’ –> ‘Opslaan als’) op uw computer als Word-document (deze instelling is standaard).
Wilt u de kaart digitaal versturen? Dan adviseren wij uw rouwkaart tevens op te slaan als PDF-bestand. Op die manier is het bestand makkelijker te delen en kan men niets aan de kaart wijzigen.
Opslaan als PDF werkt als volgt: Ga naar ‘Start’ –> ‘Opslaan als’ en bij ‘Opslaan als’ (onderaan in het opslaan-scherm, in de balk onder de titel van het document) en kies voor de bestandsindeling ‘PDF’.

Stap 4: verzenden
Wilt u de kaart printen? Kies dan voor ‘Start’ –> ‘Afdrukken’. Vervolgens kunt u de door u gemaakte rouwkaart aan de nabestaanden overhandigen of per post toesturen.
Wilt u de kaart digitaal doorsturen? Voeg dan de rouwkaart als bijlage toe aan een e-mail deel deze bijvoorbeeld via Facebook. Let wel op dat u dan het PDF-bestand kiest en niet het Word-bestand (Zie stap 3).

UitvaartCompact Basis (in Word)

Digitale rouwkaart bloemen  Digitale rouwkaart Boot  Digitale rouwkaart Stenen

UitvaartCompact Basis+ (in Word)

Digitale rouwkaart Bloemen Essentie  Digitale rouwkaart Boot Essentie  Digitale rouwkaart Stenen Essentie

Voorbeeld rouwkaart
Basis (pdf)

Voorbeeld rouwkaart Bloemen Basis

Voorbeeld rouwkaart
Basis+ (pdf)

Voorbeeld rouwkaart stenen Essentie

Hulp nodig?
Wij zijn nu bereikbaar!
Bel 0800 – 580 75 75
E-mail ons
Terugbelverzoek
X
E-mail ons

Heeft u een vraag of is iets niet geheel duidelijk? Vul onderstand formulier in en wij komen er zo spoedig mogelijk bij u op terug.


X
Terugbelverzoek

Wilt u één van onze medewerkers spreken? Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Naam
Telefoonnummer