UitvaartCompact is een onderdeel van PC Uitvaart
Wij zijn nu bereikbaar! Bel 0800 5080
Hoe werkt het?
Stap voor Stap

UitvaartCompact Stap voor Stap

Hoe regelt u een PC UitvaartCompact crematie of begrafenis, waar moet u rekening mee houden, hoe gaat het in zijn werk, wanneer is de uitvaart en wat komt er allemaal bij kijken?

Via onderstaande punten nemen wij u stap voor stap mee in het proces. Mocht u vragen hebben? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar.


1. Direct regelen of vooraf regelen

Direct regelen (voor een recent overlijden)
Is een dierbare van u overleden, woont hij of zij in ons werkgebied en wilt u een eenvoudige pakketuitvaart voor hem of haar regelen? Maak uw keuze uit een crematie of begrafenis, selecteer het gewenste uitvaartpakket en kies ‘nu regelen’. Volg de stappen in het bestelproces en u krijgt een overzicht met het totaalbedrag dat u kunt betalen.

Vooraf regelen (voor in de toekomst)
Woont u of de degene voor wie u een uitvaart wil regelen in ons werkgebied, dan kunt u de uitvaart vooraf vastleggen. In dat geval zijn alle wensen voor de uitvaart bij ons bekend en zijn de totale kosten overgemaakt. Het betaalde bedrag wordt op een persoonlijke PC AfscheidSparen rekening gestort.

Telefonisch regelen kan ook. Via 0800 5080 (24/7 bereikbaar) helpen wij u graag. U betaalt dan wel € 100,- administratiekosten extra.

2. Meldingen van overlijden

Is uw naaste overleden in een ziekenhuis of verzorgingshuis?
Dan zal de instelling een arts inschakelen om het overlijden vast te stellen. Is het een natuurlijke dood, bijvoorbeeld door ouderdom of ziekte, dan zal de arts direct een overlijdensverklaring opstellen. Dit heet een A- en B-verklaring deze hebben wij nodig om de overledene op te halen en te verzorgen. U kunt nu direct de gewenste UitvaartCompact uitvaart regelen.

Is er al een PC CompactUitvaart geregeld? Meld ons dan het overlijden via 0800 5080, zodat wij de vooraf gekozen crematie of begrafenis kunnen regelen.

Bent u de eerste die de overledene aantreft in een andere omgeving, bijvoorbeeld thuis?
Bel dan het noodnummer 112 om dit te melden. Er wordt dan gezorgd dat er een arts langskomt. Zodra de arts het overlijden heeft vastgesteld en u hier een A- en B-verklaring van ontvangt, kunt u direct de gewenste PC UitvaartCompact uitvaart bestellen.
Is er vooraf al een UitvaartCompact uitvaart geregeld? Stel ons dan direct op de hoogte van het overlijden van uw dierbare via 0800 5080.

Wel of geen natuurlijke dood?
Is er sprake van een niet-natuurlijke dood, bijvoorbeeld door een ongeluk, misdrijf, euthanasie of zelfdoding, dan geeft de arts geen A- en B-verklaring af en verloopt dit verder via justitie. Bij een niet-natuurlijke dood nemen wij contact op met de officier van justitie om de juiste verklaring te ontvangen. Voor deze extra werkzaamheden berekenen wij € 90,- extra.

Let op! Voorkom extra kosten: meld ons direct het overlijden!
Bevindt de overledene zich bij een instelling (bijvoorbeeld in het ziekenhuis, verzorgingshuis of mortuarium), dan brengt deze extra verblijfkosten in rekening. De verblijfskosten voor de eerste 24 uur zijn in de UitvaartCompact pakketten in begrepen. Kosten voor langer verblijf worden aan u doorberekend.

3. Langskomen of overbrengen van de overledene

Zodra u een Basis- of Basis+ pakket heeft geregeld of zodra wij de melding van overlijden ontvangen, komen wij binnen 8 uur langs.
Kiest u voor een versnelde overbrenging, dan zijn wij er binnen 3 uur (extra kosten: € 350,-)

Kleding en foto uitzoeken
Het is fijn als u in de tussentijd alvast de kleding uitzoekt die uw dierbare op het laatste moment zal dragen. En wellicht een foto voor de verzorgers om een goed beeld te krijgen hoe de overledene er bij leven uitzag.

Let op: zorg dat de A- en B-verklaring aanwezig is bij aankomst
Zonder deze verklaring kunnen onze medewerkers niet starten en moeten wij later terugkomen. Voor deze extra rit wordt € 150,- extra berekend.

4. Verzorgen en kleden

Wanneer wij de overledene ophalen om over te brengen naar Herdenkingspark Westgaarde wordt uw dierbare daar verzorgd en gekleed in de kleding die u meegeeft. Ook is het fijn voor de verzorgers als u een foto meegeeft, zodat zij een goed beeld hebben van hoe de overledene er bij leven uitzag.

Kiest u bij het Basis+ pakket voor een opbaring bij u thuis, dan verzorgen en kleden onze medewerkers uw dierbare direct aan huis.

5. Afscheid nemen en condoleren

Bij UitvaartCompact Basis wordt ervan uitgegaan dat u al persoonlijk afscheid heeft genomen en geen extra afscheidsmoment wenst.

Toch afscheid nemen?
Bij UitvaartCompact Basis+ heeft u de keuze uit opbaring thuis of bij uitvaartcentrum Westgaarde.

Heeft u voor een opbaring thuis gekozen, dan kan er vooraf afscheid worden genomen in de eigen woonomgeving. Hier wordt de overledene 24 uur op bed opgebaard. Bij een thuisopbaring vindt er geen afscheid in het uitvaartcentrum plaats.

Bij opbaring in uitvaartcentrum Westgaarde kan er een uur lang afscheid worden genomen met maximaal 20 nabestaanden. Wij laten u zo spoedig mogelijk weten wanneer dat zal zijn. Er is dan ruimte om in kleine kring afscheid te nemen.

Wilt u wellicht ook een hapje en/of drankje nuttigen tijdens de opbaring op onze uitvaartlocatie? Wilt u hier gebruik van maken? Geef dan minimaal op de werkdag vóór de uitvaart, voor 12:00 uur, uw uitvaartcateringwensen door via telefoonnummer 0800 5080. De kosten voor de uitvaartcatering dient u vooraf of direct na de uitvaart af te rekenen op de locatie.

Bij een begrafenis kunnen de nabestaanden de overledene begeleiden naar het graf.

Bij onze pakketuitvaarten is geen aulaplechtigheid mogelijk.

6. Akte van overlijden

Rond het moment van de uitvaart tot enkele dagen daarna sturen wij u de Akte van Overlijden per post toe. Dit officiële document wordt afgegeven door de gemeente en kan door instanties worden gevraagd als bewijs van overlijden.

7. De crematie of begrafenis

Binnen de wettelijke termijn van 6 werkdagen vindt de uitvaart plaats op Herdenkingspark Westgaarde. PC Uitvaart bepaalt de dag en het tijdstip van de uitvaart. Wij laten u weten op welke dag en tijdstip dit zal zijn.

Begrafenis op Herdenkingspark Westgaarde
Op de dag van de uitvaart wordt de overledene door vier dragers naar het graf begeleid. Bij het Basis pakket kunnen geen nabestaanden aanwezig zijn.

De begrafenis vindt plaats op de begraafplaats Westgaarde in Amsterdam in een algemeen graf. Dit is een graf waarin meerdere mensen zonder relatie tot elkaar worden begraven voor de duur van 10 jaar. Een algemeen graf is niet verlengbaar. Ter nagedachtenis plaatsen wij een gedenkteken op het graf met daarop de naam, geboortedatum en sterftedatum van de overledene.

Crematie in Crematorium Westgaarde
Op de dag van de uitvaart vindt de crematie plaats in Crematorium Westgaarde. Bij een crematie kunnen geen nabestaanden aanwezig zijn.

Asurn of verstrooiing
Tijdens het regelen van de crematie heeft u gekozen om de as op te halen of te laten verstrooien. Heeft u gekozen voor ophalen, dan kunt u de as na de wettelijke wachttijd van 1 maand (laten) ophalen op Herdenkingspark Westgaarde. De as wordt dan aan de rechthebbende meegegeven in een asurn om te bewaren of zelf te verstrooien. Is er iemand anders die de as komt afhalen, dan dient deze gemachtigd te zijn door de rechthebbende met een machtigingsformulier. Deze kunt u telefonisch opvragen via 0800 5080.

Let op: wordt de as niet binnen 6 maanden opgehaald, dan wordt deze alsnog uitgestrooid.

Heeft u vragen?
Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. U kunt ons bereiken op 0800 5080 (gratis)
Uitvaart Compact

Ookmeerweg 273
1067 SP Amsterdam

Telefoon: 0800 5080
E-mail: info@uitvaartcompact.nl

Kvk-nr: 34184683

UitvaartCompact is een onderdeel van PC Uitvaart© 1931 - 2024, PC Uitvaart. Alle rechten voorbehouden.