UitvaartCompact is een onderdeel van PC Uitvaart
Wij zijn nu bereikbaar! Bel 0800 5080

Veelgestelde vragen


Voor de uitvaart

Hoe meld ik een overlijden?

Is uw naaste overleden in een ziekenhuis of verzorgingshuis, dan kunt u de gewenste uitvaart bij PC Uitvaart regelen zodra een arts het overlijden officieel heeft vastgesteld en een A- en B-verklaring heeft afgegeven.

Bent u de eerste die de overledene aantreft in een andere omgeving, bijvoorbeeld thuis? Bel dan het noodnummer 112 om dit te melden. Er wordt dan gezorgd dat er een arts langskomt. Zodra de arts het overlijden heeft vastgesteld en u hier een A- en B-verklaring van ontvangt, kunt u direct de gewenste uitvaart bij PC Uitvaart regelen.

Is er vooraf al een PC UitvaartCompact uitvaart geregeld?
Meld dan zo spoedig mogelijk het overlijden via 0800-5080.

Hoe weet ik welk uitvaartpakket bij mij past?

Als u kiest voor een eenvoudige standaard uitvaart en u heeft al afscheid genomen dan kunt u het PC CompactUitvaart Basispakket kiezen. Dat pakket richt zich op de feitelijke uitvaart. Heeft u nog geen afscheid genomen, dan adviseren wij het Basis+-pakket. Dit pakket bevat een opbaring thuis of in Uitvaartcentrum Westgaarde waardoor u en uw nabestaanden de mogelijk krijgen om afscheid te nemen.

Let op: bij deze eenvoudige standaardpakketten heeft u geen keuze in de plaats en het tijdstip van de uitvaart. Gezien de scherpe prijsstelling bepaalt PC Uitvaart de plaats van de uitvaart en ook het tijdstip. Als u plaats en tijdstip en de verdere invulling van de uitvaart zelf wilt bepalen maak dan gebruik van onze uitvaart op maat.

Wat is een A- en B-verklaring en hoe kom ik hieraan?

Een A- en B-verklaring is een verklaring van overlijden. Deze heeft PC Uitvaart nodig om aangifte te doen van overlijden.

De A- en B-verklaring wordt afgegeven door de arts die constateert dat de persoon daadwerkelijk is overleden aan een natuurlijke dood. Is er sprake van een niet-natuurlijke dood (bijvoorbeeld een ongeluk, euthanasie of misdrijf) dan loopt de verklaring van overlijden via de officier van justitie. In dat geval zorgen wij dat wij alsnog in bezit komt van een overlijdensverklaring om aangifte van overlijden te kunnen doen. Voor deze extra werkzaamheden brengen wij u € 90,- in rekening.

Hoe kan Uitvaartcompact uitvaarten voor zulke lage bedragen realiseren?

PC UitvaartCompact zijn de pakketuitvaarten van PC Uitvaart. PC Uitvaart heeft alle diensten die nodig zijn voor het realiseren van een uitvaart in eigen beheer. Om tegen lage tarieven toch nette uitvaarten te kunnen verzorgen, hebben wij een vast uitvaartpakket opgesteld en besteden wij veel aandacht aan het inplannen van onze UitvaartCompact uitvaarten. De plaats en tijd van de uitvaart wordt door PC Uitvaart bepaald. U kunt hierop geen invloed uitoefenen. Op die manier kunnen wij optimaal gebruik maken van onze middelen en krijgt u een professionele uitvaart voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Voor wie is uitvaartcompact geschikt?

De PC UitvaartCompact servicepakketten zijn er voor iedereen die woonachtig is in ons werkgebied en bewust voor een nette, eenvoudige uitvaart kiest. Of voor wie prijsbewust is of niet de financiële middelen heeft voor een traditioneel afscheid.

Als ik een uitvaart voor mijzelf regel voor in de toekomst, hoe weet uitvaartcompact dan wanneer ik ben overleden?

Bij een vooraf geregelde uitvaart dienen wij altijd een melding van overlijden te ontvangen. Regelt u een uitvaart voor uzelf, dan dient u ook de gegevens van een contactpersoon te noteren en deze op de hoogte te stellen van uw wens. Wanneer u komt te overlijden kan uw contactpersoon dit telefonisch aan ons doorgeven via 0800–5080 en regelen wij de uitvaart zoals u aan ons heeft doorgegeven.


Het regelen van de uitvaart

Hoe regel ik een uitvaart?

Een eenvoudige pakket uitvaart regelt u gemakkelijk via deze website of telefonisch via 0800-5080.

Als u een UitvaartCompact servicepakket geheel telefonisch regelt dan betaalt u € 100 aan administratiekosten extra.

Wanneer krijg ik online korting?

Wanneer u zelf online, via www.uitvaartcompact.nl, de uitvaart van uw keuze regelt, ontvangt u direct € 100,- online korting. Deze korting wordt automatisch toegekend op het moment van uw bestelling. U ziet deze korting ook staan in het bestellingsoverzicht.

De online korting geldt zodra u een uitvaart van UitvaartCompact besteld. Dit geldt voor zowel een Basis als Basis+ uitvaart en voor een recent overlijden of voor een uitvaart in de toekomst.

Indien u telefonisch een uitvaart bij ons regelt, is de online korting niet van toepassing.

Wie kan ik aanwijzen als contactpersoon?

Regelt u een uitvaart voor uzelf? Dan kiest u zelf een contactpersoon. Belangrijk is om deze persoon op de hoogte te stellen dat hij of zij contact dient op te nemen met PC Uitvaart wanneer u komt te overlijden.

Bij het regelen van een uitvaart voor een dierbare die onlangs is overleden, is degene die de uitvaart regelt de contactpersoon.

Kan ik per creditcard betalen?

Ja, dat kan. Dit kost € 50,- extra.

Ik kan niet zelf online een uitvaart regelen. Kan ik toch gebruikmaken van UitvaartCompact?

Ja, u kunt ook telefonisch een PC UitvaartCompact uitvaart regelen, wij rekenen dan wel € 100 administratiekosten extra. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar en zijn u graag van dienst. Bel ons op 0800-5080.

Ik woon niet in het werkgebied. Kan ik toch gebruikmaken van UitvaartCompact?

De persoon voor wie de uitvaart wordt geregeld, moet woonachtig te zijn in de PC UitvaartCompact-regio. Woont u niet in deze regio, dan kunt u helaas geen uitvaart voor uzelf vooraf regelen. Wel kunt u een UitvaartCompact uitvaart regelen voor iemand die wel in ons werkgebied woont. Dit kan zowel voor nu als voor later.

Ik krijg een foutmelding tijdens het bestellen van UitvaartCompact. Hoe kan dit?

Waarschijnlijk verblijft de persoon voor wie u de uitvaart regelt niet in ons werkgebied. Is dit wel het geval? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via 0800-5080

Wanneer moet ik betalen?

Bij het afsluiten van een UitvaartCompact dient u direct te betalen.

Extra diensten
Indien er na het regelen van de uitvaart alsnog gebruik wordt gemaakt van extra services (bijvoorbeeld het ophalen van de  A- en B-verklaring op een later tijdstip omdat deze bij het eerste bezoek nog niet aanwezig was) dan moet u deze kosten nog voordat de uitvaart plaatsvindt betalen. Dit geldt ook voor kosten die gemaakt zijn bij een derde partij (bijvoorbeeld langer dan 24 uur verblijf in het ziekenhuis na overlijden).

Catering in uitvaartcentrum
Tijdens een Basis+-uitvaart met opbaring in een uitvaartcentrum kunt u gebruik maken van onze catering. Wilt u hiervan gebruik maken? Geef dit dan uiterlijk de werkdag vóór de uitvaart, voor 12:00 uur, aan ons door via 0800-5080. De kosten van de catering dient u vooraf of direct na de uitvaart te voldoen.

De kosten van onze PC UitvaartCompact pakketten (voor een begrafenis of crematie) kunnen ieder jaar worden verhoogd of verlaagd. Deze stijging of daling is afhankelijk van de kosten die gemaakt worden bij het verzorgen van een uitvaart. Het kan zijn dat door een prijsstijging de kosten hoger worden dan het bedrag dat op uw PC AfscheidSparen rekening staat. 

Zijn er ook andere rouwkaarten mogelijk?

Hiervoor verwijzen we u naar onze partner Memento:  https://shop.mementokaarten.nl/.

Is het mogelijk om de begraafplaats zelf te kiezen?

Nee. Een begrafenis van een PC UitvaartCompact uitvaart vindt plaats in Herdenkingspark Westgaarde in Amsterdam. Andere begraafplaatsen zijn helaas niet mogelijk.

Jullie komen binnen 8 uur langs om de overledene op te halen. Kan dit ook sneller?

Ja, wij kunnen de overledene eerder ophalen of verzorgen. Kies dan tijdens het bestelproces voor een versnelde overbrenging. In dat geval arriveren wij binnen 3 uur. Een versnelde overbrenging kost € 350,- extra.

Moet ik betalen als ik telefonisch contact wil?

Nee! Als u vragen heeft kunt u ons altijd bellen op ons (gratis) telefoonnummer 0800–5080. Als u liever uw uitvaart telefonisch regelt dan betaalt u € 100 administratiekosten extra.

Kan ik de uitvaartlocatie zelf kiezen of mijn voorkeur doorgeven?

Nee, alle uitvaarten via Uitvaartcompact vinden plaats op Herdenkingspark Westgaarde in Amsterdam.

Waarom moet ik extra betalen?

Als de totaalprijs hoger is dan die van het beschreven uitvaartpakket, dan zijn er extra diensten gevraagd of nodig geweest. Wij berekenen extra kosten voor de volgende diensten:

  • Versneld ophalen van de overledenen (binnen 3 uur): € 350,-
  • Overledene is zwaarder dan 120 kg: € 300,-
  • Het later ophalen van de A- en B-verklaring (bij afwezigheid): € 150,-

Pas op voor onverwachte verblijfskosten
Indien de overledene zich op een andere locatie bevindt (bijv. in ziekenhuis, zorginstelling, mortuarium) dan berekent de instelling hier verblijfskosten voor. Deze zijn afhankelijk van de instantie.

De verblijfskosten voor de eerste 24 uur zijn in pakketprijs inbegrepen . Kosten voor een langer verblijf worden aan u doorberekend. Om deze onverwachte kosten te voorkomen, adviseren wij u ons zo spoedig mogelijk in te lichten bij een overlijden.

De kosten van onze PC UitvaartCompact pakketten (voor een begrafenis of crematie) kunnen ieder jaar worden verhoogd of verlaagd. Deze stijging of daling is afhankelijk van de kosten die gemaakt worden bij het verzorgen van een uitvaart. Het kan zijn dat door een prijsstijging de kosten hoger worden dan het bedrag dat op uw PC AfscheidSparen rekening staat. 

Waarom moet ik meer betalen als de overledene meer weegt dan 120 kilogram?

Indien de overledene zwaarder weegt dan 120 kg mogen onze medewerkers hem of haar niet alleen tillen en dragen. Het inzetten van meer personeel om het overbrengen veilig en respectvol te kunnen verzorgen brengt extra kosten met zich mee. Wij brengen u  hiervoor € 300,- extra in rekening.


Tijdens de uitvaart

Is de opbaring in een kist of op bed?

Het Basis+-pakket voor begraven of cremeren biedt u de mogelijkheid tot afscheid nemen tijdens de opbaring. Kiest u voor een opbaring in huis dan wordt de overledene in huis verzorgd en in bed opgebaard. Bij een opbaring in ons uitvaartcentrum verzorgen we de overledene daar en wordt uw dierbare tijdens het afscheidsmoment opgebaard in een kist.

Hoe ziet de kist eruit?

Elk uitvaartpakket van UitvaartCompact is inclusief kist.
Deze kist heeft een mooie eikenhouten-print en is gemaakt van geperst hout. 

Mag ik bij de feitelijke crematie of teraardebestelling aanwezig zijn?

Bij een crematie is dit niet mogelijk. Bij de keuze voor een Basis+ begrafenis kunt u wel bij de teraardebestelling aanwezig zijn. Indien u dit wenst, kunt u dit vooraf aangeven.

Wanneer vindt de uitvaart van PC UitvaartCompact plaats?

De uitvaart dient wettelijk plaats te vinden binnen zes werkdagen*. Zodra wij de melding van overlijden ontvangen en u heeft de gewenste uitvaart besteld, gaan wij kijken wanneer wij de uitvaart kunnen inplannen. Dit melden wij u zo spoedig mogelijk.

*) in uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Dit enkel met toestemming van de officier van justitie.

Mag ik zelf consumpties meebrengen?

In onze uitvaartcentra is het niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen. Dit wegens de strenge hygiëne- en veiligheidsvoorschriften waaraan onze uitvaartlocaties zich houden.

Heeft u gekozen voor ons uitvaartpakket Basis+ met opbaring in Uitvaartcentrum Westgaarde, dan kunt u wel catering via ons bestellen. Onze catering kunt u tot uiterlijk 12:00 uur op de werkdag vóór de uitvaart bestellen via 0800 – 5080. De gemaakte kosten kunt u ter plekke of vooraf afrekenen op onze locatie.

Tijdens een thuisopbaring bent u uiteraard vrij om zelf voor consumpties te zorgen.

Zijn er consumpties tijdens de uitvaart?

Nee, er zijn geen hapjes en drankjes tijdens de uitvaart. Wel is het mogelijk om bij een Basis+ uitvaart tijdens de opbaring op onze uitvaartlocatie een consumptie te nuttigen. Onze uitvaartconsumpties kunt u tot uiterlijk 12:00 uur op de werkdag vóór de uitvaart bestellen via 0800–5080. De gemaakte kosten kunt u ter plekke afrekenen op onze locatie. U kunt alleen betalen met pin.

Het zelf meebrengen van consumpties is niet toegestaan. Dit in verband met de strenge hygiëne- en veiligheidsvoorschriften waaraan onze uitvaartcentra voldoen.

Mag ik zelf bloemen plaatsen?

U bent helemaal vrij om zelf bloemen te plaatsen, zowel bij een thuisopbaring als bij een opbaring op de uitvaartlocatie.


Na de uitvaart

Wanneer kan ik de as ophalen?

Na een crematie dient de as wettelijk één maand in het crematorium te blijven alvorens u deze kunt ophalen of dat de as wordt uitgestrooid. Kiest u voor verstrooiing over een verstrooiveld, dan regelen wij dat voor u. Heeft u aangegeven de as te willen bewaren, dan kunt u zelf een afspraak maken met het crematorium om de as op te halen. U krijgt de as dan mee in een urn.

Let op: wordt de as niet binnen 6 maanden opgehaald, dan wordt deze alsnog over een verstrooiveld uitgestrooid.

Kunnen wij nog even nazitten na de uitvaart?

Na de opbaring in ons uitvaartcentrum (bij pakket Basis+) of na de ter aarde bestelling bij een begrafenis is er helaas geen ruimte om na te zitten of iets te consumeren op onze uitvaartlocaties.

Wilt u toch graag nog even nazitten met de nabestaanden, dan adviseren wij u dit te doen in een restaurant of koffiehuis elders of wellicht bij een van de nabestaanden thuis.

Wanneer krijg ik de eindfactuur?

Regelt u een PC UitvaartCompact uitvaart, dan betaalt u vooraf, zodat alles direct geregeld is. U ontvangt dan ook geen eindfactuur met onverwachte kosten.

Hoe kan ik een compliment geven of klacht indienen bij Uitvaartcompact?

Neem hiervoor contact op met onze medewerkers via info@uitvaartcompact.nl of 0800–5080.
Wij stellen uw mening zeer op prijs en vernemen graag uw reactie. Om die reden ontvangen alle opdrachtgevers enkele weken na de uitvaart een evaluatieformulier. Wij horen graag van u!


Wijzigingen

Ik kan niet inloggen. Hoe kan ik mijn gegevens inzien of wijzigen?

Heeft u een PC UitvaartCompact uitvaart afgesloten voor in de toekomst (vooraf regelen) en wilt u uw gegevens inzien of iets wijzigen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via info@uitvaartcompact.nl of 0800–5080 (gratis). Inloggen op de website is niet mogelijk.

Wij staan 24 uur, 7 dagen per week, voor u klaar.

De doorgegeven datum en tijd voor de uitvaart schikt mij niet. Kan dit anders?

Nee, helaas is de doorgegeven datum en tijd van de uitvaart bindend. Om de scherpe prijzen van een PC UitvaartCompact uitvaart mogelijk te maken, besteden wij veel aandacht aan de planning en is wijzigen niet mogelijk.

Kan ik diensten bijbestellen, bijvoorbeeld een aulaplechtigheid?

Nee, de uitvaartpakketten PC UitvaartCompact Basis en Basis+ zijn standaard en staan vast. Ze kunnen helaas niet worden uitgebreid met een aulaplechtigheid, kerkdienst of koffiekamer. Wilt u toch een plechtigheid of overige diensten, dan adviseren wij u voor een uitvaart op maat te kiezen. Bij een uitvaart op maat kunt al uw wensen voor een persoonlijke uitvaart realiseren.

Heeft u  een PC UitvaartCompact uitvaart vooraf geregeld, dan is het gereserveerde bedrag op de persoonlijke AfscheidSparen rekening ook inzetbaar voor onze maatwerk uitvaarten. Houd er wel rekening mee dat het gereserveerde bedrag niet toereikend zal zijn.

Kan ik het bedrag op mijn persoonlijke AfscheidSparen rekening (na het regelen van een uitvaart vooraf) tussentijds opnemen?

Nee, dat is niet mogelijk. Het bedrag op de AfscheidSparen rekening is gereserveerd voor de uitvaart van de begunstigde en kan enkel worden ingezet voor de uitvoering van deze uitvaart. (zie algemene voorwaarden PC AfscheidSparen.)

Ik wil iets wijzigen in mijn UitvaartCompact-uitvaart voor in de toekomst. Hoe geef ik dit door?

Wilt u iets wijzigen in een vooraf geregelde PC UitvaartCompact uitvaart, dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via info@uitvaartcompact.nl of 0800–5080 (gratis). Wij staan 24 uur, 7 dagen per week, voor u klaar.

Ik heb gekozen voor een UitvaartCompact-Basis, maar wil ook afscheid nemen. Kan dit?

Nee, als u een afscheidsmoment wenst, dan dient u het Basis+ pakket te selecteren. Dit pakket biedt een opbaring thuis of in Uitvaartcentrum Westgaarde waar u en andere nabestaanden in kleine kring afscheid kunnen nemen.

Heeft u al een PC UitvaartCompact Basisuitvaart besteld en wilt u toch liever een Basis+ uitvaart? Neem dan contact op met onze medewerkers om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800–5080.

Staat uw vraag er niet bij?

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via 0800 – 5080 of info@uitvaartcompact.nl. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar.

  • Home
  • Veelgestelde vragen
Uitvaart Compact

Ookmeerweg 273
1067 SP Amsterdam

Telefoon: 0800 5080
E-mail: info@uitvaartcompact.nl

Kvk-nr: 34184683

UitvaartCompact is een onderdeel van PC Uitvaart© 1931 - 2024, PC Uitvaart. Alle rechten voorbehouden.