Hoe werkt het?
FAQ

Veelgestelde vragen

 

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via 0800 – 580 75 75 of info@uitvaartcompact.nl. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar.

 

Voor de uitvaart

Is uw naaste overleden in een ziekenhuis of verzorgingshuis, dan kunt u de gewenste uitvaart bij PC Uitvaart regelen zodra een arts het overlijden officieel heeft vastgesteld en een A- en B-verklaring heeft afgegeven.

Bent u de eerste die de overledene aantreft in een andere omgeving, bijvoorbeeld thuis? Bel dan het noodnummer 112 om dit te melden. Er wordt dan gezorgd dat er een arts langskomt. Zodra de arts het overlijden heeft vastgesteld en u hier een A- en B-verklaring van ontvangt, kunt u direct de gewenste uitvaart bij PC Uitvaart regelen.

Is er vooraf al een PC UitvaartCompact uitvaart geregeld?
Meld dan zo spoedig mogelijk het overlijden via 0800 – 580 75 75.

Als u kiest voor een eenvoudige standaard uitvaart en u heeft al afscheid genomen dan kunt u het PC CompactUitvaart Basispakket kiezen. Dat pakket richt zich op de feitelijke uitvaart. Heeft u nog geen afscheid genomen, dan adviseren wij het Basis+-pakket. Dit pakket bevat een opbaring thuis of in Uitvaartcentrum Westgaarde waardoor u en uw nabestaanden de mogelijk krijgen om afscheid te nemen.

Let op: bij deze eenvoudige standaardpakketten heeft u geen keuze in de plaats en het tijdstip van de uitvaart. Gezien de scherpe vaste prijsstelling bepaalt PC Uitvaart de plaats van de uitvaart en ook het tijdstip. Als u plaats en tijdstip en de verdere invulling van de uitvaart zelf wilt bepalen maak dan gebruik van onze uitvaart op maat.

Een A- en B-verklaring is een verklaring van overlijden. Deze heeft PC Uitvaart nodig om aangifte te doen van overlijden.

De A- en B-verklaring wordt afgegeven door de arts die constateert dat de persoon daadwerkelijk is overleden aan een natuurlijke dood. Is er sprake van een niet-natuurlijke dood (bijvoorbeeld een ongeluk, euthanasie of misdrijf) dan loopt de verklaring van overlijden via de officier van justitie. In dat geval zorgen wij dat wij alsnog in bezit komt van een overlijdensverklaring om aangifte van overlijden te kunnen doen. Voor deze extra werkzaamheden brengen wij u € 90,- in rekening.

PC UitvaartCompact zijn de pakketuitvaarten van PC Uitvaart. PC Uitvaart heeft alle diensten die nodig zijn voor het realiseren van een uitvaart in eigen beheer. Om tegen lage tarieven toch nette uitvaarten te kunnen verzorgen, hebben wij een vast uitvaartpakket opgesteld en besteden wij veel aandacht aan het inplannen van onze UitvaartCompact uitvaarten. De plaats en tijd van de uitvaart wordt door PC Uitvaart bepaald. U kunt hierop geen invloed uitoefenen. Op die manier kunnen wij optimaal gebruik maken van onze middelen en krijgt u een professionele uitvaart voor een zeer aantrekkelijke prijs.

De PC UitvaartCompact servicepakketten zijn er voor iedereen die woonachtig is in ons werkgebied en bewust voor een nette, eenvoudige uitvaart kiest. Of voor wie prijsbewust is of niet de financiële middelen heeft voor een traditioneel afscheid.

Bij een vooraf geregelde uitvaart dienen wij altijd een melding van overlijden te ontvangen. Regelt u een uitvaart voor uzelf, dan dient u ook de gegevens van een contactpersoon te noteren en deze op de hoogte te stellen van uw wens. Wanneer u komt te overlijden kan uw contactpersoon dit telefonisch aan ons doorgeven via 0800 – 580 75 75 en regelen wij de uitvaart zoals u aan ons heeft doorgegeven.

Het regelen van de uitvaart

Een eenvoudige pakket uitvaart regelt u gemakkelijk via deze website of telefonisch via 0800 – 580 75 75.

Als u een UitvaartCompact servicepakket geheel telefonisch regelt dan betaalt u € 75 aan administratiekosten extra.

Wanneer u zelf online, via www.uitvaartcompact.nl, de uitvaart van uw keuze regelt, ontvangt u direct € 100,- online korting. Deze korting wordt automatisch toegekend op het moment van uw bestelling. U ziet deze korting ook staan in het bestellingsoverzicht.

De online korting geldt zodra u een uitvaart van UitvaartCompact bestelt. Dit geldt voor zowel een Basis als Basis+ uitvaart en voor een recent overlijden of voor een uitvaart in de toekomst.

Indien u telefonisch een uitvaart bij ons regelt, is de online korting niet van toepassing.

Regelt u een uitvaart voor uzelf? Dan kiest u zelf een contactpersoon. Belangrijk is om deze persoon op de hoogte te stellen dat hij of zij contact dient op te nemen met PC Uitvaart wanneer u komt te overlijden.

Bij het regelen van een uitvaart voor een dierbare die onlangs is overleden, is degene die de uitvaart regelt de contactpersoon.

Ja, dat kan. Dit kost € 50,- extra.

Ja, u kunt ook telefonisch een PC UitvaartCompact uitvaart regelen, wij rekenen dan wel € 75 administratiekosten extra. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar en zijn u graag van dienst. Bel ons op 0800 – 580 75 75.

De persoon voor wie de uitvaart wordt geregeld, moet woonachtig te zijn in de PC UitvaartCompact-regio. Woont u niet in deze regio, dan kunt u helaas geen uitvaart voor uzelf vooraf regelen. Wel kunt u een UitvaartCompact uitvaart regelen voor iemand die wel in ons werkgebied woont. Dit kan zowel voor nu als voor later

Waarschijnlijk verblijft de persoon voor wie u de uitvaart regelt niet in ons werkgebied. Is dit wel het geval? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via 0800 – 580 75 75

Regelt u een PC UitvaartCompact uitvaart, dan betaalt u vooraf, zodat alles direct geregeld is. U ontvangt dan ook geen eindfactuur met onverwachte kosten.

Extra diensten
Indien er na het regelen van de uitvaart alsnog gebruik wordt gemaakt van extra services (bijvoorbeeld het ophalen van de  A- en B-verklaring op een later tijdstip omdat deze bij het eerste bezoek nog niet aanwezig was) dan moet u deze kosten nog voordat de uitvaart plaatsvindt betalen. Dit geldt ook voor kosten die gemaakt zijn bij een derde partij (bijvoorbeeld langer dan 24 uur verblijf in het ziekenhuis na overlijden).

Catering in uitvaartcentrum
Tijdens een Basis+-uitvaart met opbaring in een uitvaartcentrum kunt u gebruik maken van onze uitvaartcatering. Wilt u hiervan gebruik maken? Geef dit dan uiterlijk de werkdag vóór de uitvaart, voor 12:00 uur, aan ons door via 0800 – 580 75 75. De kosten van de catering dient u vooraf of direct na de uitvaart te voldoen

Hiervoor verwijzen we u naar onze partner Memento:  https://shop.mementokaarten.nl/.

Nee. Een begrafenis van een PC UitvaartCompact uitvaart vindt plaats in Herdenkingspark Westgaarde in Amsterdam. Andere begraafplaatsen zijn helaas niet mogelijk.

Ja, wij kunnen de overledene eerder ophalen of verzorgen. Kies dan tijdens het bestelproces voor een versnelde overbrenging. In dat geval arriveren wij binnen 3 uur. Een versnelde overbrenging kost € 350,- extra.

Nee! Als u vragen heeft kunt u ons altijd bellen op ons (gratis) telefoonnummer 0800 – 580 75 75. Als u liever uw uitvaart telefonisch regelt dan betaalt u € 75 administratiekosten extra.

Nee, alle uitvaarten via Uitvaartcompact vinden plaats op Herdenkingspark Westgaarde in Amsterdam.

Als de totaalprijs hoger is dan die van het beschreven uitvaartpakket, dan zijn er extra diensten gevraagd of nodig geweest. Wij berekenen extra kosten voor de volgende diensten:

  • Versneld ophalen van de overledenen (binnen 3 uur): € 350,-
  • Overledene is zwaarder dan 120 kg: € 300,-
  • Het later ophalen van de A- en B-verklaring (bij afwezigheid): € 150,-

Pas op voor onverwachte verblijfskosten
Indien de overledene zich op een andere locatie bevindt (bijv. in ziekenhuis, zorginstelling, mortuarium) dan berekent de instelling hier verblijfskosten voor. Deze zijn afhankelijk van de instantie.

De verblijfskosten voor de eerste 24 uur zijn in pakketprijs inbegrepen . Kosten voor een langer verblijf worden aan u doorberekend. Om deze onverwachte kosten te voorkomen, adviseren wij u ons zo spoedig mogelijk in te lichten bij een overlijden

Indien de overledene zwaarder weegt dan 120 kg mogen onze medewerkers hem of haar niet alleen tillen en dragen. Het inzetten van meer personeel om het overbrengen veilig en respectvol te kunnen verzorgen brengt extra kosten met zich mee. Wij brengen u  hiervoor € 300,- extra in rekening.

Tijdens de uitvaart

Het Basis+-pakket voor begraven of cremeren biedt u de mogelijkheid tot afscheid nemen tijdens de opbaring. Kiest u voor een opbaring in huis dan wordt de overledene in huis verzorgd en in bed opgebaard. Bij een opbaring in ons uitvaartcentrum verzorgen we de overledene daar en wordt uw dierbare tijdens het afscheidsmoment opgebaard in een kist.

Elk uitvaartpakket van UitvaartCompact is inclusief kist.
Deze kist heeft een mooie eikenhouten-print en is gemaakt van geperst hout. Zie afbeelding:

houtkleurige kist

Bij een crematie is dit niet mogelijk. Bij de keuze voor een Basis+ begrafenis kunt u wel bij de teraardebestelling aanwezig zijn. Indien u dit wenst, kunt u dit vooraf aangeven.

De uitvaart dient wettelijk plaats te vinden binnen zes werkdagen*. Zodra wij de melding van overlijden ontvangen en u heeft de gewenste uitvaart besteld, gaan wij kijken wanneer wij de uitvaart kunnen inplannen. Dit melden wij u zo spoedig mogelijk.

*) in uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Dit enkel met toestemming van de officier van justitie.

In onze uitvaartcentra is het niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen. Dit wegens de strenge hygiëne- en veiligheidsvoorschriften waaraan onze uitvaartlocaties zich houden.

Heeft u gekozen voor ons uitvaartpakket Basis+ met opbaring in Uitvaartcentrum Westgaarde, dan kunt u wel consumpties via ons bestellen. Onze uitvaartconsumpties kunt u tot uiterlijk 12:00 uur op de werkdag vóór de uitvaart bestellen via 0800 – 580 75 75. De gemaakte kosten kunt u ter plekke afrekenen op onze locatie.

Tijdens een thuisopbaring bent u uiteraard vrij om zelf voor consumpties te zorgen.

Nee, er zijn geen hapjes en drankjes tijdens de uitvaart. Wel is het mogelijk om bij een Basis+ uitvaart tijdens de opbaring op onze uitvaartlocatie een consumptie te nuttigen. Onze uitvaartconsumpties kunt u tot uiterlijk 12:00 uur op de werkdag vóór de uitvaart bestellen via 0800 – 580 75 75. De gemaakte kosten kunt u ter plekke afrekenen op onze locatie. U kunt alleen betalen met pin.

Het zelf meebrengen van consumpties is niet toegestaan. Dit in verband met de strenge hygiëne- en veiligheidsvoorschriften waaraan onze uitvaartcentra voldoen.

U bent helemaal vrij om zelf bloemen te plaatsen, zowel bij een thuisopbaring als bij een opbaring op de uitvaartlocatie.

Na de uitvaart

Na een crematie dient de as wettelijk één maand in het crematorium te blijven alvorens u deze kunt ophalen of dat de as wordt uitgestrooid. Kiest u voor verstrooiing over een verstrooiveld, dan regelen wij dat voor u. Heeft u aangegeven de as te willen bewaren, dan kunt u zelf een afspraak maken met het crematorium om de as op te halen. U krijgt de as dan mee in een urn.

Let op: wordt de as niet binnen 6 maanden opgehaald, dan wordt deze alsnog over een verstrooiveld uitgestrooid.

Na de opbaring in ons uitvaartcentrum (bij pakket Basis+) of na de ter aarde bestelling bij een begrafenis is er helaas geen ruimte om na te zitten of iets te consumeren op onze uitvaartlocaties.

Wilt u toch graag nog even nazitten met de nabestaanden, dan adviseren wij u dit te doen in een restaurant of koffiehuis elders of wellicht bij een van de nabestaanden thuis.

Regelt u een PC UitvaartCompact uitvaart, dan betaalt u vooraf, zodat alles direct geregeld is. U ontvangt dan ook geen eindfactuur met onverwachte kosten.

Neem hiervoor contact op met onze medewerkers via info@uitvaartcompact.nl of 0800 – 580 75 75.
Wij stellen uw mening zeer op prijs en vernemen graag uw reactie. Om die reden ontvangen alle opdrachtgevers enkele weken na de uitvaart een evaluatieformulier. Wij horen graag van u!

Wijzigingen

Heeft u een PC UitvaartCompact uitvaart afgesloten voor in de toekomst (vooraf regelen) en wilt u uw gegevens inzien of iets wijzigen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via info@uitvaartcompact.nl of 0800 – 580 75 75 (gratis). Inloggen op de website is niet mogelijk.

Wij staan 24 uur, 7 dagen per week, voor u klaar.

Nee, helaas is de doorgegeven datum en tijd van de uitvaart bindend. Om de scherpe prijzen van een PC UitvaartCompact uitvaart mogelijk te maken, besteden wij veel aandacht aan de planning en is wijzigen niet mogelijk.

Nee, de uitvaartpakketten PC UitvaartCompact Basis en Basis+ zijn standaard en staan vast. Ze kunnen helaas niet worden uitgebreid met een aulaplechtigheid, kerkdienst of koffiekamer. Wilt u toch een plechtigheid of overige diensten, dan adviseren wij u voor een uitvaart op maat te kiezen. Bij een uitvaart op maat kunt al uw wensen voor een persoonlijke uitvaart realiseren.

Heeft u  een PC UitvaartCompact uitvaart vooraf geregeld, dan is het gereserveerde bedrag op de persoonlijke AfscheidSparen rekening ook inzetbaar voor onze maatwerk uitvaarten. Houd er wel rekening mee dat het gereserveerde bedrag niet toereikend zal zijn.

Nee, dat is niet mogelijk. Het bedrag op de AfscheidSparen rekening is gereserveerd voor de uitvaart van de begunstigde en kan enkel worden ingezet voor de uitvoering van deze uitvaart. (zie algemene voorwaarden PC AfscheidSparen.

Wilt u iets wijzigen in een vooraf geregelde PC UitvaartCompact uitvaart, dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via info@uitvaartcompact.nl of 0800 – 580 75 75 (gratis). Wij staan 24 uur, 7 dagen per week, voor u klaar.

Nee, als u een afscheidsmoment wenst, dan dient u het Basis+ pakket te selecteren. Dit pakket biedt een opbaring thuis of in Uitvaartcentrum Westgaarde waar u en andere nabestaanden in kleine kring afscheid kunnen nemen.

Heeft u al een PC UitvaartCompact Basisuitvaart besteld en wilt u toch liever een Basis+ uitvaart? Neem dan contact op met onze medewerkers om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 – 580 75 75.

denkend beeld